Sociálne siete

DOMOV

V Štrbe dnes pochovali policajného exprezidenta Milana Lučanského

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 9:40

297

large lucansky pohreb cfea
ZDROJ: Posledná rozlúčka s bývalým prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským, SITA

REKLAMA

8. január 2021 05:16 SITA, redakcia

BRATISLAVA – V podtatranskej obci Štrba dnes pred 16:00 hodinou pochovali bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorý zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa deň predtým pokúsil o samovraždu. Posledná rozlúčka sa konala v rímskokatolíckom kostole sv. Ondreja za dodržania protiepidemických opatrení. Na poriadok v uliciach dohliadali hliadky obecnej polície aj dobrovoľní hasiči. Na poslednú rozlúčku prišiel aj exminister vnútra Robert Kaliňák.

Pohrebu sa zúčastnilo približne 600 ľudí, medzi nimi aj veteráni. „Hodnosť generála niečo znamená, ten človek musel niečo vo svojom živote dokázať,“ povedal vojnový veterán Peter Andreánsky s tým, že aj ostatní veteráni veria, že Lučanského smrť bude spravodlivo vyšetrená. „Bol to čestný, charakterný, výnimočný a spravodlivý človek, vždy budeme na neho s pokorou spomínať,“ uviedla Zuzana, rodáčka zo Štrby.

Mnohí obyvatelia Štrby vyvesili na svojich domoch čierne šály. Podľa ich slov tak urobili potom, ako sa dozvedeli, že na Ministerstve vnútra SR nevyvesili čiernu zástavu. Dnes ráno napokon rezort vnútra čierne vlajky na svojej budove vyvesil. Ešte počas minulého víkendu začali ľudia zapaľovať sviečku pred viacerými okresnými a obvodnými policajnými oddeleniami na Slovensku na počesť bývalého policajného generála.

Desiatky ľudí sa dnes napriek platnému zákazu vychádzania stretli pred Prezídiom Policajného zboru v Bratislave, aby si uctili pamiatku policajného exprezidenta Milana Lučanského.

Exšéf polície Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Vo väzbe bol pre obvinenie v kauze Judáš.

Čítajte aj:

https://www.globalnews.sk/domov/sakova-sa-chce-na-pripad-lucanskeho-pytat-aj-organov-cinnych-v-trestnom-konani
https://www.globalnews.sk/domov/rezort-vnutra-a-policajne-prezidium-vyvesia-na-budovach-ciernu-zastavu

Správu sme AKTUALIZOVALI.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA