Sociálne siete

DOMOV

Šanta navrhoval väzbu pre Pavla R. už pred utorňajším verejným zasadnutím

Zverejnené:

Upravené: 24. januára 2021 o 21:26

242

large BP   afdee
ZDROJ: Na snímke prokurátor Ján Šanta / SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

16. december 2020 11:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta navrhoval vzatie do väzby bývalého riaditeľa Markízy Pavla R. už pred verejným zasadnutím Najvyššieho súd SR (NS SR) z 15. decembra v kauze zmenky. Ako dnes uviedol pre médiá pri príchode na NS SR, ktorý má o väzbe rozhodovať, dôvodom boli podozrenia z úteku obžalovaného. Šanta zároveň hovoril o „relativite“ zranení Pavla R. „Konštatovanie lekárov o nemožnosti zúčastniť sa na pojednávaní som nikde nenašiel,“ povedal prokurátor.

Pavla R. policajti na súd priviedli s oboma očami prelepenými. Ten pre médiá skonštatoval, že v takomto stave „utečie do Afriky“.

Pavol R. sa v utorok 15. decembra nedostavil na verejné zasadnutie, na ktorom mal NS SR rozhodovať o odvolaniach v kauze miliónových zmeniek. Súdu totiž poslal ospravedlnenie s tým, že ho deň predtým pri behu neznámy páchateľ polial kyselinou. Polícia vo veci začala trestné konanie, prokurátor Šanta ako aj právni zástupcovia spoločnosti Markíza Slovakia však jeho neschopnosť účasti na zasadnutí spochybnili. Súd nakoniec verejné zasadnutie odročil na 12. a 13. januára.

Bývalého riaditeľa Markízy spolu s podnikateľom Marianom K. Špecializovaný trestný súd vo februári tohto roku uznal za vinných z falšovania zmeniek, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní domáhal Marian K. Obom zároveň uložil tresty 19 rokov väzenia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA