Sociálne siete

DOMOV

Predseda ĽSNS berie na vedomie rozhodnutie niektorých členov predsedníctva nebyť vo vedení strany

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 22:50

200

IMG  fb
ZDROJ: Na snímke Marian Kotleba, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

22. január 2021 17:03 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Predseda strany Kotlebovci – Ľudová straná Naše Slovensko (ĽSNS) Marian K. berie na vedomie rozhodnutie jeho straníckych kolegov nebyť súčasťou predsedníctva strany. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti. Poslanci Národnej rady SR (NR SR) Milan Mazurek, Miroslava Suja a Ondreja Ďurica a europoslanec Milan Uhrík počas týždňa oznámili, že končia vo vedení ĽSNS. Svoje rozhodnutie zdôvodnili tým, že začiatkom mesiaca delegáti snemu strany odhlasovali zmenu stanov, ktorá mení spôsob fungovania predsedníctva, jeho štruktúru a dáva predsedovi strany prakticky všetky kompetencie.

„Nikdy sme si neposielali odkazy cez médiá alebo sociálne siete. Preto môžem v tejto chvíli povedať iba jedno. Rozhodnutie našich straníckych kolegov nekandidovať do straníckych funkcií jednoducho beriem na vedomie,” uviedol šéf ĽSNS. Svoj čas nechce venovať „žabo-myším vojnám” v strane, ale politickému boju proti vláde Igora Matoviča (OĽaNO). Kto chce ísť svojou cestou, podľa neho môže ísť.

Poslanec NR SR Rastislav Schlosár doplnil, že zmenu stanov neschvaľuje jeden človek ani o ich zmene nerozhoduje predseda strany Marian K. či úzka skupina jeho najbližších spolupracovníkov. „V zmysle zákona ich schvaľuje najvyšší kolektívny orgán strany, a tak to bolo aj teraz, keď zmenu stanov schválil snem strany,” povedal s tým, že zo 132 členov sa ich na sneme zúčastnilo 111 a všetci hlasovali za. „Zmena bola teda výsledkom demokratického rozhodnutia najvyššieho kolektívnemu orgánu strany,” podotkol.

Martin Beluský dodal, že jeho úlohou na sneme bolo oboznámiť všetkých členov snemu so zmenami stanov. Každý člen dostal do rúk podľa neho nové znenie stanov s farebne vyznačenými zmenami. Na oboznámenie sa s nimi mali neobmedzený čas.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA