Sociálne siete

DOMOV

Pellegriniho postup k výzve na vyhlásenie referenda bol podľa Fica zlý a nepripravený

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 17:06

271

large fico de
ZDROJ: Robert Fico, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

19. január 2021 03:50 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Zber podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách by mal byť podľa predsedu strany Smer – sociálna demokracia Roberta Fica apolitický a nadstranícky. Na dnešnej tlačovej konferencii tak reagoval na ponuku mimoparlamentnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) z pondelka 18. januára. Tá vyzvala k zapojeniu sa do práce petičného výboru, ktorého cieľom je vyzbierať podpisy pre vypísanie referenda o predčasných voľbách. Podľa Fica bol postup predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho zlý a nepripravený. Smer-SD je za čo najrýchlejší zber podpisov, ktorý však musí byť zaštítený apolitickým výborom. Doplnil, že Pellegrini sa dopustil hrubého politického amaterizmu.

Smer-SD podľa slov Fica začne zbierať podpisy na zvolenie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej sa má plénum venovať uzneseniu o vyvolaní referenda o predčasných voľbách. Reálny termín na prípadne konanie parlamentných volieb vidí šéf Smeru-SD na jeseň tohto roka.

Nezaradení poslanci Národnej rady SR (NR SR) a členovia Hlasu-SD predložili do parlamentu návrh ústavného zákona na skrátenie volebného obdobia NR SR a vypísanie predčasných parlamentných volieb. Fico uviedol, že poslanecký klub Smeru-SD tento návrh podporí.

https://www.globalnews.sk/domov/hlas-sd-respektuje-rozhodnutia-stran-a-organizacii-o-ucasti-na-organizacii-referenda

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA